Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie stylu (od czego mam zacząć?)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,od razu po temacie można się domyśleć o co prosze. chciałbym zrobić własny styl do TS3
ale nie koniecznie wiem jak zacząć.
powiedzmy że chciałbym przerobić nawet czyjś styl (dla przykładu) jednak że, nie wiem jak zmienić tego typu kolory na inny

przykład:

Dokładnie chciałbym wiedzieć jak pozmieniać te kolory co są w ramkach oraz te kolory które są widoczne na zdj.

+ chciałbym wiedzieć co dokładnie jest tutaj napisane

bo to ze styl to widze. ale styl czego?
jak mam to rozumieć? bo niestety nie wiem lecz szybko sie ucze,

wiec jak by ktoś mógł, to prosiłbym o szczegółowe wytłumaczenie co i jak krok po kroku?

Edytowane:
Mam pytanie. czy można przenieść dany temat w inne miejsce tego samego działu?
W sensie ten temat w którym aktualnie jesteśmy chciałbym przenieść ogólnie na dział Team speak. (taki przykład)

Opublikowano

Osobyście na twoim miejscu zrobił bym skórke która nie przeszkadza osobą którzy zajmują się np. 

Edycją kanałów,etc

Aktualnie jeżeli zainstalujemy jedną z XXX dostępnych na internecie skórek albo pokazuje ona db-id użytkownika albo zmienia sam wygląd teamspeaka.

Jeżeli jesteś osobą kreatywną myśle że dasz rade to połączyć.

Ps. Wieże w ciebie :)

Opublikowano

Połączyć dałbym rade, ale trochę* do rozmyślania* na ten temat jest z względu na to że:
-jest sporo wierszy których nie rozumiem
-Informacje o klientach/kanałach/serwerze których też w pełni nie ogarniam
-Kolorystyka która jest mozliwa do zmiany, ale nie wiem gdzie to ustawić.

Wiem że dałbym rade sam to opanować, jednak że to by też się przydało innym użytkownikom idącym w tym kierunku prawda :D
mam nadzieje ze znajdzie sie ktos taki kto podzieli się wiedzą na ten temat.

Opublikowano

Ściągnij sobie jakiś styl z internetu, popatrz czym się różni w kodzie od tego co ty masz i spróbuj szukać i zmieniać wtedy będzie wiedział za co to jest odpowiedzialne jeżeli się nic nie zmieniło albo tego nie zauważasz to cofnij jak było i zajmij się następną linijką 

Opublikowano

no tak, ale wolałbym być w pełni świadomy co dokradnie zmieniam i gdzie, niż domyślać się poprzez wklejanie (czyli mieszanie) innych styli w jeden.
Niektóre rzeczy już ogarnąłem co gdzie i jak prawda... ale dalej nie wiem jak niektóre rzeczy zmienić :/ 

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...